WÜSTHOF edelhouten messenblokken met messen van de EPICURE-serie.

Lemmet-beschermend designstatement en praktische opbergen van de messen.

WÜSTHOF, het traditiebedrijf uit Solingen, presenteerde dit jaar bij Ambiente twee nieuwe messenblokken, elk voorzien van messen uit de nieuwe EPICURE-serie. Die strak vormgegeven houtblokken zijn een elegante en opvallende eyecatcher in iedere keuken. De van thermobeuken en essenhout met crèmekleur gemaakte messenblokken staan verticaal op een voet van edelstaal waarop het logo is gelaserd.

Thermobeukenhout beschikt over optimale materiaaleigenschappen voor het dagelijks gebruik in de keuken. Massief beukenhout wordt tot 160°C verhit waardoor de moleculaire structuur van het hout veranderd.

Het natuurlijke houtsuiker karamelliseert en de poriën sluiten zich. Daardoor wordt het hout harder en bestand tegen vocht. Thermobeukenhout is dus uiterst houdbaar en resistent tegen invloeden van buitenaf. WÜSTHOF biedt een hele lijn van thermobeuken producten aan, ook nog andere messenblokken en snijplanken.

Het blok van essenhout valt op door elegantie. Met de mooi afgelakte crèmekleur is dit messenblok een beschaafde blikvanger in iedere moderne keukenomgeving.

De blokken zijn los verkrijgbaar of met zes EPICURE-messen.

Hun design belichaamt een nieuw soort mes, dat bij alle kookstijlen past en nieuwe maatstaven zet voor functie en prestatie. De beste eigenschappen van twee grote kookfilosofieën komen hierin samen: het efficiënte en de lichtheid van Japanse messen en de kwaliteit en veiligheid van Duitse messen.

De nieuwe messenblokken zijn voorzien van de volgende EPICURE messen:

  • Groentemes, art.-nr. 3966/09
  • Vleeswarenmes, art.-nr. 3911/14
  • Santoku, art.-nr. 3983/17
  • Koksmes, art.-nr. 3982/20
  • Broodmes, art.-nr. 3950/23
  • Vleesmes, art.-nr. 3922/23

De messenblokken zijn ook zonder messen te verkrijgen.