Voor het grijpen!

Extravagant messenblok met strak design

Er zijn veel manieren om scherpe messen in de keuken op te bergen. Een buitengewone elegante oplossing is het nieuwe messenblok met magneten van WÜSTHOF. Door het smaakvolle design en de zeer geslaagde mix van massief thermobeukenhout en verfijnd edelstaal is het aansprekende blikvanger in iedere keuken.

Geïnspireerd door het moderne strakke design van de hedendaagse keuken is dit extravagante messenblok met magneten ontworpen. Het object komt luchtig en licht over – door de perfecte combinatie van de verschillende materialen krijgt de toeschouwer de indruk, dat het massieve houtblok van thermobeukenhout boven de voet van geborsteld edelstaal zweeft.
Het blok is niet alleen een echte blikvanger, ook zijn functionaliteit laat de harten sneller slaan. Aan beide zijden kunnen zes messen worden aangehangen. Of het nu korte of lange lemmetlengtes zijn, de messen worden veilig vastgehouden door de in het hout verwerkte magneten. Ze kunnen moeiteloos en zonder risico op krassen van het blok worden afgenomen en zijn dus steeds voor het grijpen. De zuiver geslepen zijden en de stabiele voet van edelstaal weerspiegelen de waarde en de liefde voor detail. Antislip-rubbervoetjes beschermen het werkblad tegen krassen en zorgen voor een stevige stand.

Details betreffende thermobeukenhout:

Thermobeukenhout bezit buitengewone materiaaleigenschappen en is daardoor juist voorbestemd voor het dagelijks gebruik in de keuken. Hoe het ontstaat: massief beukenhout wordt verhit tot 160°C waardoor de moleculaire structuur van het hout veranderd. Het natuurlijke houtsuiker karamelliseert en de poriën worden gesloten. Door dit effect wordt het hout harder en resistent tegen vocht. Het kan niet meer krimpen of uitzetten. Het thermobeukenhout is daardoor net zo houdbaar en resistent als het aanzienlijk duurdere tropenhout. Ook ziet het er net zo hoogwaardig uit.

Onderhoud:

Opdat de chique houttint ook na jaren gebruik nog steeds zijn prachtige kleur behoudt moet het van tijd tot tijd met natuurolie of natuurwas worden ingewreven. Hierdoor wordt niet alleen het hout weer ademactief verzegeld, maar blijft ook de donkere warme houttint behouden.

Het messenblok met magneten is in de betere vakhandel te verkrijgen.

Messenblok met magneten van thermobeukenhout en edelstaal-voet, Art.-Nr. 7231,

afmeting van het houtdeel: 360 x 240 x 40 mm,

afmeting van het messenblok met voet: 365 x 275 x 150 mm,

gewicht 4,55 kg, levering zonder messen.