EPICURE.

De nieuwe messenserie van WÜSTHOF.

Balans ontmoet duurzaamheid ontmoet precisie.

Het nieuwe EPICURE mes van WÜSTHOF is het koksgereedschap voor alle uitdagingen die in de keuken te overwinnen zijn. Het verenigt de deugden van twee filosofieën: de efficiëntie en lichtheid van Japanse messen wordt gecombineerd met de Duitse kwaliteit en veiligheid. Daarmee belichaamt EPICURE een nieuw type mes - een type dat bij alle kookstijlen past en nieuwe maatstaven zet voor functionaliteit en resultaat

Het wezenlijke. In perfectie.

Gedurende het proces van de ontwikkeling van het ontwerp werd het overbodige gereduceerd en het gewenste geoptimaliseerd. “Het is de kerngedachte van het universele, om de behendigheid van het Japanse ontwerp met de eigenschappen van de Duitse robuustheid en veiligheid te verbinden. Dat was het vereiste”, aldus Bjoern Berger, productdesigner en ontwikkelaar van EPICURE.

De in het voorste deel brede en zich naar achteren versmallende handgreep valt op door het aan de natuurlijke contractie van de hand aangepaste profiel. Dit resulteert in de ergonomisch optimale handgreepvoering. De nieuw ontwikkelde kropvorm beschermt de vinger effectief tegen contact met het scherpe lemmet en zorgt voor meer veiligheid en controle tijdens het snijden.

Tot in detail geoptimaliseerd.

De breder ontworpen lemmetvormen zorgen voor meer druk op het snijgoed en werken zo duidelijk efficiënter. Ze ondersteunen niet alleen veilig werken, maar ook optimaler snijden: het bredere aanlegvlak zorgt voor beter controle bij de hantering van het mes en het snijgoed kan makkelijk en snel naar de pan worden gebracht.

De evolutie van de balans.

Door de innovatieve geometrie van de krop en de bredere vorm van het lemmet is het gewicht geconcentreerd in het centrum van het mes. Rondom dit zwaartepunt beweegt het mes zich neutraal. Zo ontstaat een uitgewogen balans, die behendig en niet vermoeiend werken met het mes garandeert.

Van nature innovatief.

Design en materiaal verleiden: het mes wil in de hand worden genomen. Opvallend aan de EPICURE serie is de handgreep van natuurvezels en hars. Dat combineert het aangename gevoel van hout met de robuustheid en de hygiënische eigenschappen van kunststof. Hierdoor past het volledig in de EPICURE traditie: het verbindt het beste van verschillende werelden en tegelijkertijd vormt het door de emissievrije productie een duurzaam symbool voor het milieu.

Staal en hardheid.

De ruggengraat van het EPICURE mes is de uit één stuk van hoge legering X50CrMoV15 lemmetstaal gesmede eenheid van lemmet, krop en kern. Uitgehard op 58°HRC bezitten de messen een optimale hardheid, die zowel de uiterste scherpte en lange snijdhoudbaarheid, maar ook het goed na te scherpen zijn en flexibiliteit garandeert.

Scherpte op maat.

Ieder EPICURE mes wordt door middel van het door WÜSTHOF ontwikkelde PEtec-slijpproces op de beste mogelijke startscherpte gebracht. De lemmeten worden voor het slijpen stuk voor stuk door een laser uitgemeten, zelfs de geringste toleranties in vorm en dikte van het materiaal worden bij het slijpen meegenomen. Zo krijgt ieder lemmet de optimale snijhoek van 15° en voldoet dan aan de WÜSTHOF standaard.

MADE IN GERMANY/Solingen

www.wuesthof.com/epicure

PERSCONTACT:

ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG
Kronprinzenstr. 49
42655 Solingen
press@wuesthof.de

Beeldmateriaal en nadere informatie kunt u bij ons opvragen. We verzoeken u na publicatie een bewijsexemplaar toe te sturen.