Keukenmessen en een drietand – het verhaal achter het symbool

De drietand is het symbool van de Griekse god Poseidon resp. zijn Romeinse tegenhanger Neptunus. Net zoals Poseidon en Neptunus met de drietand over het water heersten, zo staat de WÜSTHOF-drietand ook voor de absolute controle over de eigen elementen tijdens de voorbereiding en de bereiding in de keuken.

Het beroemde drietandsymbool werd in 1895 als merk geregistreerd bij het Keizerlijk Octrooibureau in Berlijn en is nu in bijna alle landen van de wereld wettelijk beschermd. De oorspronkelijke versie van het logo had een zeer elementaire vormgeving - eenvoudig, scherp en to the point - een kwaliteit die in de loop der decennia in talrijke aanpassingen aan de tijdgeest van dat moment verloren is gegaan.

De design van 2018 bracht de drietand terug in zijn oorspronkelijke vorm en bevrijdde hem van het smalle frame van de rode rechthoek. Bovendien werd de drietand veel sterker aangepast aan de scherpte waar WÜSTHOF om bekend staat: geen weerhaken, innemend duidelijk, gereduceerd tot de essentie en ook in het woordmerk dynamisch aangesneden.

De nieuwe dynamiek en de consequente afwezigheid van onnodige decoratie benadrukken de kracht en het karakter van het symbool, dat als geen ander voor WÜSTHOF en daarmee voor bijzonder hoogwaardige en duurzame producten staat.