CRAFTER

Wanneer de ambacht de passie wordt.
Moderne krachtpatser voor de koks in de keuken.

Enkele jaren geleden werd de "artisanale" beweging nog als een modeverschijnsel beschouwd, maar nu is ze een vast bestanddeel geworden in de stedelijke cultuur. Craftbeer, barbershops en ambacht – de nieuwe man heeft oog voor traditionele waarden. Met Crafter biedt WÜSTHOF een messenserie die zo veelzijdig is als de interesses van de moderne man. Klassiek design, robuuste materialen, aangename haptiek en veilig gebruik worden hier allemaal met elkaar verbonden.

SNIJDEN
Robuuste werkmessen voor stevige taken.

CRAFTER doet zijn naam alle eer aan. Het zijn echte werkmessen voor koks die graag iets stevigs in de hand hebben en ervan houden om bij de bereiding met de handen te werken. De CRAFTER-messen brengen ook hulde aan WÜSTHOF's traditie van messenmakerij die al meer dan tweehonderd jaar teruggaat. De serie bestaat uit een groentemes, een worstmes, vlees- en kookmessen, een Santokumes en een broodmes. De Crafter-serie wordt tevens aangevuld met een vierdelige steakmessenset.

Crafter is een messenserie die elke taak bij de voorbereiding en bereiding de baas is. De messen zijn uit natuurlijke materialen vervaardigd. De heften zijn uit solide gerookte eik gemaakt, dat maakt ze waterafstotend en geeft de messen een uniek karakter. Door hun ergonomische vorm liggen ze goed in de hand. De handbescherming aan het einde van het heft is zo gevormd dat het mes altijd veilig vast te houden is. De robuuste handgreepdelen zijn met traditionele messing-klinknagels aan elkaar gekoppeld en verlenen de serie hun authentieke karakter.

Onmiskenbare eigenschappen.
Een volle of halve krop verbindt het lemmet met het heft. Deze beschermt de vingers en maakt het snijden dankzij een goed evenwicht flexibeler en nauwkeuriger. Het slanke kropontwerp verlaagt het gewicht van het mes en zorgt ervoor dat er met minder inspanning gewerkt kan worden. De lemmeten van de messen zijn uit koolstofrijk edelstaal gesmeden. Dit robuuste staal staat garant voor een lange houdbaarheid en nauwkeurig snijden. De doorlopende angel als verlengstuk van het lemmet geeft het mes betrouwbare stabiliteit en zorgt als tegengewicht voor een goed evenwicht.

Officemesje - 3765 / 9 cm
Officemesje - 3765 / 9 cm
Worstmes - 3710 / 14 cm
Worstmes - 3710 / 14 cm
Broodmes - 3752 / 23 cm
Broodmes - 3752 / 23 cm
Santoku - 3783 / 17 cm
Santoku - 3783 / 17 cm
Steakmessenset - 9738
Steakmessenset - 9738

BEWAREN
Het passende CRAFTER messenblok.

WÜSTHOF heeft een messenblok ontworpen dat past bij de look en feel van de Crafter-messen. Het combineert donker, gerookt en licht eiken- en esdoornhout. Het is niet alleen een blikvanger in de keuken, maar ook een aantrekkelijk cadeau. Het messenblok is verkrijgbaar met of zonder de messen uit de Crafter-serie.