Wüsthof
Wüsthof

Menü Productvergelijk

De jubileumset

Met wijde blik, innovatiekracht en pioniergeest:

200 Jaar WÜSTHOF

Het familiebedrijf ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG is al sinds twee eeuwen een succesverhaal. Als nauwelijks enig ander middenstandsbedrijf heeft het de snijdwaren-branche zeer beïnvloed. Uit het kleine ambachtelijke bedrijf ontwikkelde zich een succesvolle, internationaal handelende onderneming, waarvan de producten in meer dan tachtig landen te verkrijgen zijn. Als specialist in messen biedt de in 1814 opgerichte firma meer dan 350 verschillende varianten gesmede messen met het merkteken „Made in Germany/Solingen“ aan. De naam WÜSTHOF staat synoniem voor goede messen en geniet wereldwijd hoog aanzien. Vanwege het 200-jarig bestaan hebben we een gelimiteerde jubileumset die traditie en modern verbindt.

De jubileumset, bestaande uit een koksmes en een groentemes, laat vroegere tijden van WÜSTHOF messenproductie weer herleven. Gefabriceerd van niet roestvrij Carbonstaal is de set een hommage aan de eigen geschiedenis. Terwijl vandaag de dag de gesmede messen van roestvrij chroom-molybdeem-vanadium-staal worden gemaakt, heeft het familiebedrijf – nu in de 7e generatie - bewust gekozen voor het ongelegeerde staal. Tot in de 70er jaren van de vorige eeuw werden de lemmeten volgens traditie gemaakt van carbonstaal, later vervangen door het roestvrije chroom-molybdeem-vanadium-staal.

De lemmeten van carbonstaal met een hardheid van 59 HRC bezitten een extreme snijdhoudbaarheid en fijne snede, die bovendien voor een hoge flexibiliteit en robuustheid zorgt. De structuur van dit staal is zeer fijnkorrelig, zodat de messen een enorme scherpte bezitten. Aangezien het koolstofaandeel meer dan 0,52% is, hebben de lemmeten een bijzondere verzorging nodig. Omdat de messen onbeschermd zijn tegen zuren en vocht moeten ze na ieder gebruik met stromend water worden afgespoeld en daarna zorgvuldig worden afgedroogd. Daarbij is het tevens aan te bevelen bij langdurig opbergen en/of hoge luchtvochtigheid de messen met een drupje speciale levensmiddelgeschikte olie te verzorgen. De greep van palissander met de drie karakteristieke klinknagels van messing harmonieert perfect met het traditionele krop- en lemmetontwerp. Het hoogwaardige palissanderhout, dat vroeger vanwege zijn dichtheid, hardheid en kleur veelvuldig werd gebruikt in de messenproductie, wordt vandaag de dag nog vaak ingezet bij de bouw van muziekinstrumenten. De donker- tot violet bruine kleur samen met de glanzende messing klinknagels bezorgt de WÜSTHOF messen een ongeëvenaard aanzien.

Een andere bijzonderheid is ook de traditionele lemmetopdruk met het beroemde DREIZACK logo. Op 9 mei 1895 werd de DREIZACK bij het Keizerlijke Patentambt in Berlijn als productkenteken vastgelegd. Sindsdien is het in bijna alle landen van de wereld beschermd en tot op vandaag terug te vinden op alle WÜSTHOF producten.

De jubileumset wordt aangeboden in een hoogwaardige geschenkverpakking, waarop een historische slijpersscene is te zien. De set bestaat uit de beide messen, een kleine brochure met verzorgingshandleiding en speciale lemmetolie. Wetenswaardigheden over de gebruikte materialen (carbonstaal, palissander en messing) geven nog extra informatie. Deze unieke set is zeer geschikt als het ideale geschenk voor alle liefhebbers van messen, hobbykoks en profchefs.

Een musthave voor alle fans van het merk WÜSTHOF.

Jubileumset voor het 200-jarig bestaan, Art.-Nr. 1814-200
Jubileumset voor het 200-jarig bestaan, Art.-Nr. 1814-200