Wüsthof
Wüsthof

Menü Productvergelijk

200 jaar Wüsthof

Het familiebedrijf ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG heeft een succesrijke geschiedenis. Bijna geen enkel ander middenstandsbedrijf heeft de messenmakerbranche zo duidelijk beïnvloed en zich van een klein ambachtelijk bedrijf ontwikkeld tot een succesvolle internationale onderneming. Vandaag de dag behoort Wüsthof tot de leidende Duitse premiumfabrikanten. Als specialist in messen biedt de in 1814 opgerichte onderneming een overweldigend aanbod van snijwerktuigen aan. Het actuele verkoopsassortiment omvat alleen al meer dan 350 verschillende varianten van gesmede messen met het merkteken “Made in Germany/Solingen”. De internationale Consumptiegoederenbeurs “Ambiente 2014” waar de jubileumactiviteiten voor de vakhandel worden gepresenteerd, vormt het startschot voor het 200-jarig bedrijfsjubileum.

Alles begon destijds op kleine schaal toen Johann Wilhelm Wüsthof in 1814 de firma Ed.Wüsthof in Solingen oprichtte. Lag in het begin het zwaartepunt nog op de productie van scharen en op de handel in staal- en ijzerwaren, door goed ondernemerschap en slimme vooruitziende blik van de diverse generaties is in de loop der tijd een messenproducent van betekenis ontstaan. In één van de modernste messenproductieprocessen ter wereld ontstaan heden ten dage in hoofdkwartier Solingen in meer dan 40 bewerkingen jaarlijks ongeveer twee miljoen gesmede messen met het beroemde Dreizack-logo. Dit markante logo werd al in 1895 bij het keizerlijke patent-ambt in Berlijn als handelsmerk vastgelegd en het siert tot op heden alle Wüsthof-producten. Het is in nagenoeg alle landen wettelijk beschermd als symbool voor design en exclusiviteit.

Al halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw had de toenmalige algemeen directeur Wolfgang Wüsthof door hoe belangrijk een traditionele productie is en toch ook de kostenintensieve standplaats Duitsland behouden kon worden. Door de combinatie van automatisering en ambachtelijke kunde ontstaan heden ten dage de talrijke messenvarianten van hoogste perfectie en steeds gelijkblijvende kwaliteit. De jongste technische innovaties zoals bijvoorbeeld het unieke PEtec-proces (Precision Edge Technology) of de systematische uitbreiding van het messenassortiment weerspiegelen steeds weer de grote innovatiekracht van het traditionele familiebedrijf. Of het nu in Europa, de VS, Azië of Japan is, het merk Wüsthof heeft bij hobby- en profkoks een gerenommeerde naam. Door eigen dochterondernemingen in de VS en Canada evenals de jarenlange samenwerking met resultaatsterke distributeurs is het exportaandeel gegroeid tot meer dan 80%. Wüsthof levert heden ten dage in meer dan 90 landen, waarbij de VS de belangrijkste exportmarkt zijn.

Wereldwijd biedt ED.WÜSTHOF DREIZACKWERK KG werkgelegenheid aan 400 arbeidsnemers, van wie de meesten werkzaam zijn in het productiehoofdkwartier in Solingen. De leiding van het traditionele familiebedrijf is in handen van de zevende generatie, Harald Wüsthof. “De nauwe verbondenheid met de stad, met de medewerkers en met de vakhandel zal in het jubileumjaar bij veelvoudige activiteiten tot uitdrukking komen,” benadrukt Harald Wüsthof. “Hierbij verklap ik al vast dat we met een gelimiteerde jubileumset de brug zullen slaan tussen traditie en modern en de messenwereld zullen verrassen,” aldus algemeen directeur.

Het 200-jarig bedrijfsjubileum wordt geflankeerd door veelvuldige marketingacties. Of het nu Social Media, printcampagnes of diverse vakhandelactiviteiten zijn, onze zakenpartners, vakhandels en hobby- en profkoks kunnen zich op een spannend jaar 2014 verheugen.